Phuxintagningen

Hela fredagen var ägnad åt TF’s (TeknologFöreningen, en svensktalande nation) phuxintagning med temat ”apocalypse”. Dagen började utanför TF-byggnaden klockan 07:16:31 på morgonen och slutade där ett par timmar senare… Vi delades direkt in i grupper beroende på vart man tafsade på folk och sedan bands samtliga nya gruppmedlemmar fast till en tom drickaback. Detta gjorde att det var svårt att tappa bort någon av lagkamraterna, och man kom närmre varandra, fysiskt alltså. Vid till exempel toalettbesöken var hela gruppen tvungen att vara tillräckligt nära, om ni vet vad jag menar? Vi valde damtoaletter då de flesta i vår grupp var av det könet.

Ett av dagens mål var att på något lagligt sätt byta bort det fagra ekorrskinnet vi fått av storasyskonen (faddrarna) till något av mer värde. Först fick vi tusenmiljoner Colombianska pesos, som vi bytte ut mot ett cigarettpaket. Utöver ekorrskinnet fanns det andra mindre uppdrag, som bland annat att ”få en tampong av en främling”, ”hitta en kändis” och ”samla ihop pengar”. Vi lyckades samla ihop 24 E genom att sjunga på gatan, ganska bra jobbat! Sedan fanns det även stationer utspridda i centrala Helsinki med olika tävlingar. En fullspäckad dag helt enkelt!

Lite av bilderna från phuxintagningen, tillfixade till en ”serie”.

Här kommer förklarande bildtext till serien.

 1. Gruppen har nyligen anlänt till Kamppi i Helsinki. Precis innan kortet togs råkade två av gruppmedlemmarna, Mya och jag, gå iväg en bit från resten av gruppen. Såklart går en man in i trådarna, fastnar, och blir helt vansinnig!
 2. Ett gruppkort togs, tillsammans med en uteliggare som låg och sov. Sömntutan vaknade dock upp strax efter fotograferingen och började gorma åt oss på ett främmande språk.
 3. Gruppen posar glatt tillsammans med turisterna som lärde oss en ”pick-up-line” på spanska. Våra vägar korsades vid ett senare tillfälle av samma turister, och vi passade då på att sälja vårt ljuva ekorrskinn till dem!
 4. Bilden förklarar sig själv ganska bra.
 5. Vi hittade en kändis, nämligen Teuvo Hakkarainen, som är en politiker med extrema åsikter i partiet Samfinnarna (liknande det svenska riksdagspartiet Sverigedemokraterna) http://en.wikipedia.org/wiki/Teuvo_Hakkarainen.
 6. Så avslutades äventyren med ett kort spex om zombies.

Kvällen fortsatte givetvis, med en sitz och därefter en efterfest!

Annonser

One thought on “Phuxintagningen

 1. Det verkar gå vilt till i vårt östra grannland. Men vi förstår, att alla aktiviteter botar eventuell hemlängtan. Damtoalettbesöket i grupp med drickaback verkar dock vara i jobbigaste, käckaste laget.

  Hoppas vi kan träffas lördagen 13 oktober.

  Mormor och morfar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s