Ny studieteknik?

Bästa sättet att öva på språk borde vara att faktiskt försöka använda det, vilket var vad jag gjorde i Lördags. Istället för att sitta inne på mitt rum med glosorna framför pannan gick jag ut med två grabbar från PDP-projektet, Ville och Claudio, tog några öl, och försökte konversera med finska flickor på krogen.

Redan första försöket gick ganska bra. Hon pratade om precis de fem ämnena jag lärt in utantill.

  1. – Hej
  2. – Vad heter du?
  3. – Var kommer du ifrån?
  4. – Vad talar du för språk?
  5. – Vart bor du?
  6. – Trevligt att träffas (slut på ämnen att tala om)

Så var jag tvungen att få fler samtalsämnen. Ville, ett proffs på finska, skrev ner hur jag skulle fortsätta konversationen. På lappen som han skrivit åt mig stod det: ”Haluaisin opiskella suomen kieltä? sopiiko se teille? Minun nimeni on Mikael. Haluaisitko kokea elämäsi parhaan illan minun kanssani? Minulla on temppuja.

Han förklarade för mig vad det betydde, ”Jag skulle gärna vilja studera finska med dig, om det är okej för dig? Mitt namn är Mikael. Jag gillar att åka skidor och simma. Vad är dina intressen? Jag kan några tricks.

I själva verket betydde det ”Jag skulle gärna vilja studera finska med dig, om det är okej för dig? Mitt namn är Mikael. Vill du uppleva den bästa kvällen i ditt liv tillsammans med mig? Jag kan några tricks.” Att jag gick på den klassikern! När de frågade vilka tricks jag kunde, svarade jag: ”Card tricks”. Kul!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s